Vem vi är

 

 

Jan Kankkonen

är född och uppvuxen på Åland och har ända sedan han utbildade sig till Vildmarksguide på Kronoby Fhsk Vildmarksguide utbildning 1997-99 jobbat med friluftsliv. De senaste åren har Jans arbete växlat mellan att utbilda blivande guider och friluftsledare under vinterhalvåret, till att under sommaren guida turister i kajak i den åländska skärgården och ansvara för säkerheten på företagets högrepsbana.

Jan är bla. certifierad NIL-Instruktör (Nordisk instruktörslicens havskajak) och wilderness first responder av WMA (Wilderness Medical Assosiates)

 


 

 

Erik Rudels

har paddlat sen barnsben i skärgårdshavet där han vuxit upp. Sedan våren -99 och avslutad Vildmarksguideutbildning har han arbetat heltid med paddling och säkerhetsfrågor runt friluftsaktiviteter både som utbildare och som guide runt om i Norden.

Erik har följande meriter på sin lista. NIL-Instruktör (Nordisk instruktörslicens havskajak) Wilderness First Responder WMA (Wilderness Medical Associates), Examinator KTO3 (SKIL), Klippklätterinstuktörskurs (SKF), Granskare (SETLA).

 


 

 

Leif Höglund

kommer från Österbotten och växte upp med friluftsliv. Som 6-åring gjorde han sin första fjälltur från Kilpisjärvi till Haltifjäll.
Med tiden har äventyren blivit större, topparna högre och kajakturerna längre.Leif jobbar både med guidning och skolning inom friluftsliv, men det är i kajaken han trivs bäst, gärna långt långt ute till havs.

Leif är bla licenserad Wilderness First Responder (Wilderness Medical Associates), NIL-instruktör (Nordisk Instruktör Havskajak) och ingår i DUEM Teamriders. Numera anlitas han även regelbundet som produkttestare av friluftsprodukter som exempelvis Devold och Lundhags. 

 


 

Sini Oikari

Kommer från mellersta Finland där hon växte upp. Trots att kärleken till de finländska skogarna och myrmarkerna är stor spenderar hon gärna sommarsäsongen på Åland där klipporna och havet finns runt om. Efter avslutad vildmarksguideutbildning i Outdoor Academy 2010 har friluftslivet varit mer och mindre hennes huvudsysselsättning - både som jobb och som allt annat också.

Sini är bl.a. NIL-guide(Nordisk instruktörslicens havskajak) och Wilderness First Responder av WMA(Wilderness Medical Associates).

 

 

 Kajaker

Rockpool kayaks

Begagnade kajaker  

Utrustning

Kapell

Paddelutrustning 

Reparering och vård av utrustning

Transport och förvaring

S.G.U Kajakcenter

Vårt Kajakcenter ligger vid Lerviks Småbåtshamn, Västra Ytternäsvägen, ca två kilometer söder om Mariehamns centrum.

Här hittar du oss.

Nedladdningar